Ekonomi

Başkan Sadıkoğlu: “Palyatif değil kalıcı çözümler bekliyoruz”

Günlerdir esnaf, tüccar ve sanayicilerin taleplerini dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, “Yetkililer ticaretin ayağa kalkması için hızlı adımlar atmalı. Kalıcı çözümler bekliyoruz, palyatif çözümler değil.”

Önder Sadıkoğlu, ağır hasar gören Malatya ticaretinin yeniden ayağa kalkması için kesikli ticaret alanlarının hızla tespit edildiğini yineleyerek, “Malatya’da ticaretin merkezi olan çarşımızın yüzde 70’i ağır hasarlı ve harabe durumda. günlerdir her platformda konuşuluyor, yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz.Ticaretin artması için acil adımların atılmasını bekliyoruz.Şehrin çeşitli yerlerindeki boş alanlar süratle firmalara tahsis edilmeli.Ticaret hızlandırılmalı burada oluşturulacak kesintili çarşılarla yeniden canlandı.İlimiz insan kaynağı ve kalifiye iş gücü kaybıyla karşı karşıya.Çocuklarının eğitimi.Bu insan kaynağını ve esnafımızı geri getiremezsek şehrimizin toparlanması çok zor olacak. .”

“Palyatif değil kalıcı testler bekliyoruz”

Palyatif değil kalıcı çözüm çağrısında bulunan Başkan Sadıkoğlu, “OSB’deki fabrikalarımız yüzde 20 zarar gördü. Hasar almayan ve tadilatını tamamlayan fabrikalar üretime başladı ama işçi konusunda büyük sıkıntı var. Unutulmamalıdır ki işçisiz bir fabrikanın ayakta kalmasının bir anlamı yoktur.İnsan kaynakları için.”Uygun hijyene sahip barınaklara ihtiyaç vardır. Geri kalanlar gitmesin, gidenler geri dönsün diye palyatif testler değil kalıcı testler bekliyoruz” dedi.

“Kısa çalışma ödeneğinin tüm şirketlerde uygulanmasını talep ediyoruz”

Kısa çalışma ödeneğinin tüm firmalarda uygulanmasını talep eden Başkan Sadıkoğlu, “Devletimiz deprem bölgesindeki 11 ilde üçer aylık sürelerle kısa çalışma ödeneği uygulanacağını açıkladı. Kısa çalışma ödeneği, ağır ve orta hasarlı firmalar için geçerlidir. Ancak hasarsız olup çalışamayan firmalar da bulunmaktadır. Ödeneğin tüm firmalara uygulanmasını talep ediyoruz. İş yerleri yıkılan firmalardan eser kalmadı. Ağır hasar görenlerin çoğu eserlerini alamıyor. Bu şirketler için daha kapsamlı takviyeler istiyoruz. Aksi takdirde, iyileşme çok uzun zaman alacaktır. Hane başına yapılan ödemelerin işletme başı şeklinde yapılmasını talep ediyoruz.” – MALATYA

diyadinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu