Haber

Muş Ovasında Ot Hasadından Sonra Saman Çalışması

Türkiye’nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Muş Ovası’nda ot hasadının ardından personelin saman mesaisi başladı.

Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı kentte sabahın erken saatlerinde tarlaya gelen işçiler, tonlarca samanı kamyonlara yüklüyor.

Aşağısızma ve Boycuk köylerinde artan sıcaklığa rağmen çalışmalarını sürdüren personellerden Fırat Demir, yaz aylarında tarlada çalışarak geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Sıcak havanın işlerini olumsuz etkilediğini anlatan Demir, “35 derece sıcaklıkta eve ekmek götürmek için saman yüklüyoruz. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar toz duman içinde çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız çünkü yapacak başka bir şeyimiz yok. ” söz konusu.

Bayram Toksun da hayvanların kışlık ihtiyaçlarını kaideler üzerinde hazırladıklarını anlatarak, hasadın önceki yıllara göre çok düzgün olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu